Vänsterpartiet Norrköping

Aldrig #metoo. Demonstration på 8 mars.

Aldrig #Metoo: Demonstration för ett jämställt Norrköping

Under hösten 2017 startade en revolution. Kvinnor i alla åldrar, yrken och städer började berätta. Berätta om mäns våld, om sexuella trakasserier, om förnedring och våldtäkter. Vi var många som kände igen oss i berättelserna och sa #Metoo

Under hösten och vintern fortsatte berättelserna att välla över Sverige och berättelserna fick konsekvenser. Män tvingades lämna sina positioner och tvingades be om ursäkt.

På Internationella Kvinnodagen uppmärksammar vi alla dem modiga kvinnor och transpersoner som trätt fram med sina berättelser och vi demonstrerar tillsammans för att säga att vi vill ha ett jämställd Norrköping, aldrig mer #Metoo!

Samling: Utanför Stadsbiblioteket kl.17.00 
Avmarsch: mot Arbetets museum kl.17.30

 

Den 8 är det Internationella Kvinnodagen. Vi bjuder på en skön kväll med feministisk konspiration tillsammans med riksdagsledamoten Linda Snecker som kommer prata feminism och systerskap, tillsammans med henne kommer också Josefin Nylander och snackar om kroppen, normer och sexuella trakasserier. Deniz Butros som är kommunpolitiker kommer och lyssnar och berättar om ett mer feministiskt Norrköping.

För dem som hellre vill det kommer vi att köra en cunt cake workshop tillsammans med Julia Linander. Julia är instruktör i feministiskt självförsvar och grym på att göra cunt cakes! Kom och dekorera din egen muffin och snacka feminism i största allmänhet.

Eventet är gratis och öppet för alla feminister!

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post