Vänsterpartiet Norrköping

Ordförandens årskrönika 2018

Ordförandens årskrönika 2018

Ordförandens årskrönika 2018

När jag i början av året blev kontaktad angående posten som ordförande för partiföreningen var jag inledningsvis smickrad men också en gnutta skeptisk. Jag satt då som kassör och flerårig styrelseledamot och hade på nära håll bevittnat det arbete som åligger ordföranden. Jag trodde helt enkelt inte jag skulle klara av arbetet att leda föreningen under ett valår. Efter att ha blivit övertalad av vänligt sinnade kamrater tackade jag dock ja till uppdraget.

Nu sitter jag här knappt ett år senare och skall summera året. Det har varit ett av de tuffaste men också roligaste åren i mitt liv. Det är oerhört lärorikt att vara ordförande, man knyter många kontakter både i och utanför föreningen. Man får också ynnesten av att jobba tillsammans med en kompetent styrelse, arbetsutskott, valberedning, förtroendevalda och inte minst medlemmarna.

Tillsammans har vi lyckats med konststycket att få tusen nya röster i våra prioriterade områden, detta tack vare god planering i kombination med en stark aktivism. Vi har lyckats fylla hörsalen när Jonas Sjöstedt kom på besök en regnig fredag vid lunchtid i slutet av augusti. Vi har tillsammans med distriktet fört en oerhört framgångsrik nätkampanj som nått ut till tusentals östgötar.

Detta hade aldrig varit möjligt utan de nästan 100 (!) aktivister som varit engagerade under året. Det har varit allt från kaffekokning till banderollmålning, från utlämning av valsedlar till att agera chaufför åt Adam Tensta. Arbetsuppgifterna för en vänsterpartist är onekligen varierande, vilket också är en del av charmen. Jag har lärt känna många nya medlemmar och det är himla roligt att se vilken mångfald som finns i föreningen. Detta är verkligen något att jobba vidare med, vi behöver ta vara på alla nya medlemmar och deras talanger!

Slutligen vill jag passa på och meddela att jag inte kommer ställa upp som ordförande eller styrelseledamot under 2019. Detta året har helt enkelt tärt på mig för mycket och jag behöver en paus från styrelsearbetet. Jag kommer istället att fokusera på det parlamentariska arbetet i kultur- och fritidsnämnden samt som ersättare i fullmäktige. Förhoppningsvis kommer jag också kunna klämma in en hel del aktivism.

Tack för det här året kamrater, vi ses 2019!

Årets höjdpunkt:

Nästan en dubblering av medlemsantalet.

Årets fiasko:

Augustifesten – Ett mycket oproffsigt arrangemang av Upplev Norrköping.

 

Olof Carlstein, ordförande Vänsterpartiet Norrköping

Under valrörelsen 2018, Lorena Peralta och Olof Carlstein bemannar valstugan.

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post