Vänsterpartiet Norrköping

Låt träffpunkterna vara kvar!

monawebb

Mona uttalar sig angående nedläggningen av Träffpunkterna, i Sveriges radio, P4 Östergötland.

till P4 östergötland

 

 

 

Vårt kommunalråd Mona Olsson medverkade också tillsammans med många äldre, i en manifestation för att rädda Träffpunkterna utanför Mirum galleria i Hageby.

mona talar utanför Mirum 7maj
Foto: Juan Antonio Pérez

 

protester utanför Mirum 7 maj
Foto: Juan Antonio Pérez

Lördag den 9 maj ordnar vi flygbladsutdelningar både i centrum och i Hageby!

.

Debattartikel i Folkbladet av Peter Butros, ordförande V Norrköping.

”Vansinnigt att lägga ner Träffpunkterna”.

till Folklbladet

Här nedan är texten:

Den Blåröda Kvartetten med socialdemokraterna i spetsen har beslutat sig för att utarma välfärden för den äldre befolkningen i Norrköping.

Dagens besked om stängningen av kommunens träffpunkter och aktivitetscentra är ytterligare tecken på att Stjernkvist och borgerliga kumpanerna gjort en ordentlig högersväng. Detta är ett beslut som man fattar utan att ens tillfråga de som idag har träffpunkterna som sin fasta tillvaro i sitt bostadsområde.

Vänsterpartiet vill se en utveckling av Träffpunkterna, det handlar om en viktig social förebyggande verksamhet som ökar livskvaliteten för våra äldre och som förebygger ohälsa. Ett nedläggnings beslut kommer att få konsekvenser för de personer som tar del av träffpunkternas verksamhet och kommer att öka behovet av antal hemtjänsttimmar och leda till ökad social isolering och minskade möjligheter till sociala kontakter.

Vänsterpartiet föreslog och fick igenom ett beslut om att utvecklingen av träffpunkterna skulle utredas med syfte att öka attraktivitet och öppna för att fler skulle kunna ta del av verksamheten. Alla partier i Vård- och omsorgsnämnden ställde bakom förslaget då.peter2014

Om det är så att socialdemokraten Lars Stjernkvist och kristdemokraten Eva-Britt Sjöberg ändå vill lägga ner något, så föreslår Vänsterpartiet att man lägger ner flygplatsen och därmed spara 25 miljoner för satsningar och utveckling av äldreomsorgen i kommunen.

Spara på charterturism och inte på våra äldre medborgare!

Peter Butros (V) Ordförande Vänsterpartiet Norrköping

 

 

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post