Vänsterpartiet Norrköping

Nya medlemmar välkomnades

Nya medlemmar välkomnades

20 personer dök upp när Norrköpingsvänstern bjöd in nya medlemmar till ett välkomstmöte i partilokalen 17 oktober.

Det blev tydligt att orsakerna till att gå med i partiet är många. Någon vill främst arbeta mot rasism. En annan brinner för ett mer jämställt samhälle. Flera engagerar sig för miljöns skull och ytterligare någon hoppas få vara med och forma Norrköpings kommunala politik.

”Vad roligt att så många nya och engagerade kamrater hittat hit tycker en gammal veteran som jag” sa tidigare kommunalrådet Kerstin Hildebrand.

De avsatta två timmarna räckte inte ens till för allt som mötesledaren, tillika nya oppositionsrådet, Nicklas Lundström planerat in.

”Ni är så engagerade och har så mycket frågor!”, konstaterade han med ett brett leende.

Det som ändå hanns med var bland annat en presentationsrunda, en dragning om Vänsterpartiets uppbyggnad och ideologi, en utvärdering av den gångna valrörelsen och frågor och svar kring det aktuella läget i Norrköpings kommunpolitik.

Naturligtvis gavs det även tid för kaffe, fikabröd och lära-känna-samtal. Flera erkände att det känts lite pirrigt att gå på sitt första medlemsmöte, men när kvällen närmade sig slutet pratades det glatt till höger och vänster. För det är ju som Nicklas Lundström sa:

”Ni är varmt välkomna att engagera er på precis det sätt ni själva vill och kan. Det finns plats för alla i Vänsterpartiet.”

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post