Vänsterpartiet Norrköping

Pressmeddelande – Majoriteten lägger ner 28 landsbygdslinjer. Vänsterpartiet Östergötland.

Pressmeddelande – Majoriteten lägger ner 28 landsbygdslinjer!

Vänsterpartiet gick den 20 augustri emot majoritetens (S,C,MP,FP)  beslut om att lägga ner busslinjer i Region Östergötlands Trafik- och samhällsplaneringsnämnden. 28 av länets landsbygdslinjer läggs ner och hela 16 linjer får reducerat utbud från 2016. Vänsterpartiets representant i nämnden är Franco Sincic från Mjölby:

Det är tragiskt att majoriteten med Centerpartiets Göran Gunnarsson i spetsen med ett klubbslag lägger ner 27 linjer och därmed deltar i avvecklingen av Östergötlands landsbygd. Resurserna flyttas istället till Linköpings tätort där bussturerna utökas. De östgötar som bor på landsbygden betalar också skatt till regionens kollektivtrafik, efter detta beslut får dom dock inte mycket för det.

Förslaget har också diskuterats med länets kommuner där alla utom Boxholm drabbas av nedskärningarna.

Det är förvånande att majoriteten inte tagit intryck av dialogen med kommunerna där i stort sett alla uttrycker skarp kritik mot nedläggningarna. Kommunerna är särskilt oroliga över att elever i stora delar av länet inte kommer att kunna ta sig till skolan från 2016 avslutar Sincic. Det gör såklart att landsbygden kommer att tappa ännu fler ungdomar.

Läs Vänsterpartiet Östergötlands yttrande här!

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post