Vänsterpartiet Norrköping

Sjöstedt fyllde Hörsalen till bredden

Sjöstedt fyllde Hörsalen till bredden

Jonas Sjöstedts besök i Norrköping fredag 31 augusti var en succé. Hörsalen fylldes med skolungdomar, pensionärer och människor som gått ifrån jobbet under lunchen, för att höra om hur Sverige kan bli mer jämlikt och jämställt. 

”Det här valet handlar om hur vi ska se på varandra i Sverige. Ska vi ha ett samhälle som genomsyras av främlingsfientlighet, eller ett samhälle där vi stolt tar steg för steg mot jämlikhet och lika värde?”, frågade sig Jonas Sjöstedt.

Han fortsatte:

”Vi i Vänsterpartiet vet vad vi vill. Vi tror att jämlika samhällen alltid är bättre än ojämlika.”

Jonas Sjöstedt rev ner både applåder och skratt, under sitt tal, där han bland annat hann beröra klimatet, välfärden, kvinnors löner, barns livsvillkor och de reformer som Vänsterpartiet drivit igenom i budgetsamarbetet med regeringen.

Deniz Butros från Vänsterpartiet i Norrköping var väldigt glad efter mötet:

”Det ger hopp att se Hörsalen fyllas av människor som tror på ett jämlikare samhälle, ett samhälle som bygger på tillit istället för misstro. Och på ett Norrköping för oss alla – inte bara några få.”

Bland de 350 åhörarna var det flera som kom fram efteråt och anmälde sitt intresse för att engagera sig eller bli medlemmar i Norrköpingsvänstern.

Även Jonas Sjöstedt verkade smått överväldigad av uppslutningen:

”Norrköping är en av de kommuner där jag tror att vi kan se en vänsterknall. Det är definitivt en av de kommuner som vi kommer att följa extra noga under valkvällen och där vi förväntar oss en kraftig valframgång”, sa han.

Många ville komma fram och prata och ta en selfie med Jonas Sjöstedt.

Det blev bra media efter talet i Hörsalen.

Norrköpings Tidningar citerade Jonas Sjöstedt artikelrubriken:

”Kan bli vänsterknall i Norrköping” (till nt.se)

Folkbladet skrev

”Sjöstedt (v) drog mycket folk” (till folkbladet.se)

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post