Vänsterpartiet Norrköping

Uppåt för Norrköpingsvänstern
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uppåt för Norrköpingsvänstern

Det står klart att det gått uppåt för Norrköpingsvänstern. 

Runt hundra personer hade samlats på Vänsterpartiets valvaka på Visualiseringscenter på söndagen. Det bjöds på vegetarisk mat och stämningen var god, om än lite spänd, med blickarna riktade mot SVT:s direktsända valrapportering.

Olof Carlstein, ordförande för Norrköpingsvänstern, konstaterar efteråt att partiet gjort ett bra val både till riksdag och kommunfullmäktige.

Vi har gjort en riktigt stark valrörelse i Norrköping. Jag är oerhört stolt över alla insatser som gjorts och alla aktivister som hjälpt till, cirka hundra personer, vilket är en fördubbling mot valet 2014. Nu väntar en gedigen utvärdering för att se vad vi gjort rätt och vad som kunde gjorts bättre. Det jag kan konstatera är att vi fått bra resultat i flera utav de distrikt som vi fokuserat på i valrörelsen och det känns extra kul, säger han.

Det preliminära valresultatet (innan utlandsröster och sena förtidsröster räknats) visar att Vänsterpartiet i Norrköping vuxit till 8,1 procent, en ökning med 2,6 procentenheter. Det innebär att de nuvarande fem kommunfullmäktigemandaten utökas till sju.

Jag hade hoppats på ett ännu bättre resultat, men är ändå nöjd att vi har ökat med två mandat. Därmed får vi mer inflytande i fullmäktige och förhoppningsvis blir vi inbjudna av andra partier till att diskutera samarbete, säger Olof Carlstein.

Han kommenterar även riksdagsvalet, där Vänstern ser ut att öka med 2,2 procentenheter till 7,9 procent. Samtidigt är det ytterst jämnt mellan de rödgröna partierna och Alliansen, medan Sverigedemokraterna flyttar fram sina positioner.

Ett riktigt bra resultat för Vänstern där vi får sju nya riksdagsledamöter, men ett oklart läge i allmänhet. Jag hoppas självklart att det blir en rödgrön regering men det får tiden utvisa, säger Olof Carlstein.

Fr.v. Bengt Nordstrand, Kerstin Hildebrand, Nicklas Lundström, Juan Pérez och Annika Braesch.
Fr.v. Linus Nordmark, Elin Melander och Ricardo Olivares.
Fr.v. Linda Snecker, Marcus Posada och Peter Butros.

Dela den här sidan:

Dela
Tweet
E-post