Du har en vän i din brottmålsadvokat i Malmö

Som åtalad eller misstänkt för ett brott kan du ibland känna dig som den ensammaste människan i hela Malmö. Men en person som aldrig kommer att svika dig är din personliga brottmålsadvokat.

Det finns ingenting värre än när någonting ligger utanför ens egen kontroll. När all makt är som bortblåst och det bara är att nervöst luta sig framåt och titta in i väggen medan ens öde bestäms av andra personer. Så måste det kännas för en brottsmisstänkt som sitter åtalad i en rättssal. Väldigt få som åtalas gör valet att försvara sig själva. De vet att de har rätt till en brottmålsadvokat som kan försvara dem, och det är en möjlighet de också utnyttjar. Vilket inte är så konstigt. Som åtalad vill du förstås ha bästa möjliga utgång ur den här soppan du har hamnat i. Förutsättningarna blir bättre med en professionell brottmålsadvokat.

Din brottmålsadvokat vilar inte

När du sitter där i rättssalen kan det vara många som har vänt dig ryggen. Trots att du ännu inte är dömd, och kanske till och med egentligen oskyldig. Men människor är snabba på att döma andra. Någon som dock inte kommer att döma dig är din advokat. Din brottmålsadvokat är din enda vän i denna värld där alla tycks vara emot dig. Han eller hon är den som slåss med näbbar och klor för din skull. Som inte kommer att vila förrän rätten har meddelat att de ogillat åtalet och du vandrar ut ur rättssalen som en fri man eller kvinna.